Training & Coaching

Training & coaching


Katinka geeft regelmatig trainingen op het gebied van verslaggeving, podcasts en radiodocumentaire, zowel aan beginnende als ervaren programmamakers en journalisten. Ook coacht ze programmamakers bij het maken van verhalen.

Katinka trainde onder meer programmamakers van Omroep West, VPRO Dorst, EO, IKON, AVRO en heel veel freelancers. Ook geeft ze zo nu en dan les aan journalistieke opleidingen en universiteiten.

Neem voor informatie of overleg over een training op maat vooral even contact op.

 

Katinka bood ons een goede combi van aanstekelijk enthousiasme over haar vak, terzake doende kennis en inlevingsvermogen in de situatie van haar (beginnende) cursisten. In een paar uur heb ik ontzettend veel geleerd over radiomaken én de smaak te pakken gekregen.

Jop de Vrieze, freelance journalist

Katinka Baehr en Jair Stein coachten een groep creatieve makers van VPRO Dorst in het maken van verhalende radio. Het werk dat aan het einde van de workshop werd gepresenteerd aan een honderdkoppig publiek was van hoog niveau. Sterker nog: een aantal van de deelnemers werkt nu professioneel met audio.

Karen van Dijk, eindredacteur VPRO Dorst.

Katinka begeleidde regisseur Kim Faber en mij in de realisering van onze eerste radio documentaire Niet mijn oorlog. Binnen de ontwikkeling van het plan konden we goed sparren over de inhoudelijke lijn, maar het meest waardevol waren de momenten dat we gezamenlijk naar de montage luisterden. Katinka weet haar feedback altijd te verwoorden op een manier dat je je nooit persoonlijk aangevallen voelt.

Randy Vermeulen, producent Vossenfilms & redacteur VPRO Dorst..