Training & Coaching

Training & coaching


Katinka geeft regelmatig trainingen op het gebied van verslaggeving, podcasts en radiodocumentaire, zowel aan beginnende als ervaren programmamakers en journalisten. Ook coacht ze programmamakers bij het maken van verhalen.

Katinka trainde onder meer programmamakers van Omroep West, VPRO Dorst, EO, IKON, AVRO en heel veel freelancers. Ook geeft ze zo nu en dan les aan journalistieke opleidingen en universiteiten.

Komende podcastcursus voor freelance journalisten.

Donderdag 2 november start een 6-weekse podcastcursus voor freelance journalisten. De cursus is voor beginners en licht gevorderden en richt zich op storytelling en het maken van reportages.
In de cursus leer je over techniek (opname en montage), interviewen in audio, het opnemen van scènes, gebruik van muziek en storytelling.

Cursusdagen: 2, 9, 23 en 30 november en 7 en 14 december.
Locatie: Amsterdam
Kosten: € 600,- ex BTW 

Deze cursus is vol maar als je geïnteresseerd bent, neem dan even contact op voor overleg over een volgende cursus. 

 

 

Katinka bood ons een goede combi van aanstekelijk enthousiasme over haar vak, terzake doende kennis en inlevingsvermogen in de situatie van haar (beginnende) cursisten. In een paar uur heb ik ontzettend veel geleerd over radiomaken én de smaak te pakken gekregen.

Jop de Vrieze, freelance journalist

Katinka Baehr en Jair Stein coachten een groep creatieve makers van VPRO Dorst in het maken van verhalende radio. Het werk dat aan het einde van de workshop werd gepresenteerd aan een honderdkoppig publiek was van hoog niveau. Sterker nog: een aantal van de deelnemers werkt nu professioneel met audio.

Karen van Dijk, eindredacteur VPRO Dorst.