KB_logo_origineel_blauw_web

Training & coaching


Katinka geeft regelmatig trainingen op het gebied van verslaggeving, podcasts en radiodocumentaire, zowel aan beginnende als ervaren programmamakers en journalisten. Ook coacht ze programmamakers bij het maken van verhalen.

Katinka trainde onder meer programmamakers van Omroep West, VPRO Dorst, EO, IKON, AVRO en heel veel freelancers. Ook geeft ze zo nu en dan les aan journalistieke opleidingen en universiteiten.

Komende cursus: 14 en 22 maart 2019 van 10 tot 15 uur in Amsterdam. Geschikt voor freelance journalisten. Podcastervaring is niet nodig. Je leert monteren met Pro Tools, krijgt les over interviewen voor podcasts, verhaalopbouw, voice-overs, het gebruik van geluid en muziek. Deze cursus is vol!

Als je geïnteresseerd bent in een cursus of coaching bij een programma of podcast, neem dan even contact op. 

Katinka bood ons een goede combi van aanstekelijk enthousiasme over haar vak, terzake doende kennis en inlevingsvermogen in de situatie van haar (beginnende) cursisten. In een paar uur heb ik ontzettend veel geleerd over radiomaken én de smaak te pakken gekregen.

Jop de Vrieze, freelance journalist

Katinka Baehr en Jair Stein coachten een groep creatieve makers van VPRO Dorst in het maken van verhalende radio. Het werk dat aan het einde van de workshop werd gepresenteerd aan een honderdkoppig publiek was van hoog niveau. Sterker nog: een aantal van de deelnemers werkt nu professioneel met audio.

Karen van Dijk, eindredacteur VPRO Dorst.