Skip to content

Jan & Christina Een 4-delige podcast, gemaakt voor de NTR en NPO Radio 1. De serie werd mede mogelijk gemaakt door het NPO Fonds.

Na een overzichtstentoonstelling in Fotomuseum Den Haag besluit fotograaf Jan Banning een sabbatical te nemen. Terwijl felicitaties en lovende recensies binnenstromen, kijkt hij terug op zijn leven en vraagt hij zich af: Wat heb ik nou écht veranderd in deze wereld? De succesvolle fotograaf besluit zijn agenda volledig vrij te maken om zich in te zetten voor een vrouw die hij maar één keer heeft ontmoet, toen hij haar fotografeerde in een gevangenis in Georgia: Christina Boyer.

Boyer zit al 28 jaar vast voor de moord op haar 3-jarige dochtertje Amber. En Banning raakt ervan overtuigd dat ze onschuldig is en doet er alles aan om haar vrij te krijgen. 

Programmamaker Katinka Baehr volgde Banning drie jaar lang. Het resultaat is de vierdelige podcast Jan & Christina, een persoonlijk verhaal van een kunstenaar met een missie.

Luister de podcast hier of via een andere podcast-app:

        

De Volkskrant: Je gunt iedere ten onrechte veroordeelde een vriend als Jan Banning.

Recensies Apple Podcasts: ’Beste podcast ever.’ ’Ontluisterend, ontroerend en prachtig.’’Indrukwekkend verhaal én heel goed gemaakt. In één keer uitgeluisterd.’