Skip to content

Training & coaching


Katinka heeft veel ervaring in het geven van podcast-trainingen,  zowel aan beginnende als ervaren programmamakers en journalisten. 

Katinka trainde onder meer programmamakers van Omroep West, VPRO, IKON, Omroep Fryslân en heel veel freelancers. Ook gaf ze les aan de Master Journalistiek & Media van de UvA, Fontys Journalistiek in Tilburg en de Rijksuniversiteit Groningen.


Zomerpodcastcursus in één dag | Beginners

Wil je een verhalende podcast maken maar weet je niet waar te beginnen? Wil je meer leren over interviewen, verhaalopbouw, en hoe een voice-over in te spreken? En wat maakt een onderwerp eigenlijk geschikt voor een podcast?
Voor iedereen met een vaag idee of een uitgewerkt plan die verder wil komen.

Waar en wanneer: Woensdag 17 juli 2024 van 9.30 tot 17.00 uur in Amsterdam

Kosten: € 375,- ex BTW p.p.

Totaal aantal deelnemers: max 6


Zomerpodcastcursus in één dag | Gevorderden

Wil je beter worden in het maken van een verhalende podcast? Meer leren over persoonlijke interviews, het gebruik van scènes en het schrijven van sterke voice-overs?
We gaan veel luisteren, veel doen en er is ruimte voor feedback op werk waar je mee bezig bent en plannen die je hebt.

Waar en wanneer: Woensdag 31 juli of Dinsdag 27 augustus 2024 van 9.30 tot 17.00 uur in Amsterdam

Kosten: € 375,- ex BTW p.p.

Totaal aantal deelnemers: max 6


Als je geïnteresseerd bent, neem dan even contact op. 

Ik vond de training van hoge kwaliteit. Dat kwam door de persoonlijke aandacht, de eerlijke, heldere feedback en vooral het ‘al doende’ leren. Paar dingen waar ik het meeste van heb geleerd: gewoon de straat op om iemand te interviewen, kritisch luisteren naar de opnames van anderen en de concrete technische opname-tips. De aanvullende edit-les was de kers op de taart, daarmee nog een stap kunnen zetten om voldoende vaardigheden te hebben om echt zelf te gaan creëren. Oh ja, en de thee, kersen en humor deden het ook goed. Dank je wel!!!

Merel Steinweg

Katinka Baehr en Jair Stein coachten een groep creatieve makers van VPRO Dorst in het maken van verhalende radio. Het werk dat aan het einde van de workshop werd gepresenteerd aan een honderdkoppig publiek was van hoog niveau. Sterker nog: een aantal van de deelnemers werkt nu professioneel met audio.

Karen van Dijk, eindredacteur VPRO Dorst.

Katinka’s enorme kennis en ervaring brengt een schat aan direct toepasbare handvatten, die we met name voor de ontwikkeling van onze eigen podcastplannen meteen konden inzetten. Haar lessen zijn helder opgebouwd. Alles komt aan bod aan de hand van aansprekende voorbeelden. Met precies de juiste opdrachten konden we ook meteen van onze eigen fouten leren. Katinka’s gulle en opbouwende feedback is inspirerend. 

Tamara Vuurmans

Katinka was een geweldige docent, met veel kennis van zaken (en mooie voorbeelden) en oprechte interesse in de studenten. Cijfer: 9

Geweldige tips, laagdrempelig om vragen te stellen, mooie voorbeelden in de les. Inspirerend. Ze neemt ons serieus. Ik ben vol lof. Cijfer: 10

Vakkundig, enthousiast, goed. Katinka is een geweldige docente die weet wat ze doet en waarom ze dat doet. Cijfer: 10

Studenten aan de Master Journalistiek & Media Universiteit van Amterdam