Skip to content

Training & coaching


Katinka geeft regelmatig trainingen op het gebied van verslaggeving, podcasts en radiodocumentaire, zowel aan beginnende als ervaren programmamakers en journalisten. Ook coacht ze programmamakers bij het maken van verhalen.

Katinka trainde onder meer programmamakers van Omroep West, VPRO, IKON, Omroep Fryslân en heel veel freelancers. Ook geeft ze les aan de Master Journalistiek & Media van de UvA.


Podcastcursus

Wil je meer leren over interviewen, verhaalopbouw, gebruik van muziek, scènes in audio en hoe goed een voice-over in te spreken?
Op 2 en 9 april 2020 is er weer een cursus, van 10 tot 15 uur in Amsterdam.
Vanwege corona wordt dit een cursus op afstand.  Binnenkort volgen de data waarop de cursus zal plaatsvinden.


Online Podcastcursus

Coming soon: Een online cursus Verhalende Podcasts! 


Als je geïnteresseerd bent, neem dan even contact op. 
Ook als je geïnteresseerd bent in een ander soort cursus of coaching.

Ik vond de training van hoge kwaliteit. Dat kwam door de persoonlijke aandacht, de eerlijke, heldere feedback en vooral het ‘al doende’ leren. Paar dingen waar ik het meeste van heb geleerd: gewoon de straat op om iemand te interviewen, kritisch luisteren naar de opnames van anderen en de concrete technische opname-tips. De aanvullende edit-les was de kers op de taart, daarmee nog een stap kunnen zetten om voldoende vaardigheden te hebben om echt zelf te gaan creëren. Oh ja, en de thee, kersen en humor deden het ook goed. Dank je wel!!!

Merel Steinweg

Katinka Baehr en Jair Stein coachten een groep creatieve makers van VPRO Dorst in het maken van verhalende radio. Het werk dat aan het einde van de workshop werd gepresenteerd aan een honderdkoppig publiek was van hoog niveau. Sterker nog: een aantal van de deelnemers werkt nu professioneel met audio.

Karen van Dijk, eindredacteur VPRO Dorst.

Katinka’s enorme kennis en ervaring brengt een schat aan direct toepasbare handvatten, die we met name voor de ontwikkeling van onze eigen podcastplannen meteen konden inzetten. Haar lessen zijn helder opgebouwd. Alles komt aan bod aan de hand van aansprekende voorbeelden. Met precies de juiste opdrachten konden we ook meteen van onze eigen fouten leren. Katinka’s gulle en opbouwende feedback is inspirerend. 

Tamara Vuurmans

Katinka was een geweldige docent, met veel kennis van zaken (en mooie voorbeelden) en oprechte interesse in de studenten. Cijfer: 9

Geweldige tips, laagdrempelig om vragen te stellen, mooie voorbeelden in de les. Inspirerend. Ze neemt ons serieus. Ik ben vol lof. Cijfer: 10

Vakkundig, enthousiast, goed. Katinka is een geweldige docente die weet wat ze doet en waarom ze dat doet. Cijfer: 10

Studenten aan de Master Journalistiek & Media Universiteit van Amterdam